«

»

lip. 02

Inkluzivni kutak za podršku mladima s invaliditetom i mladima s problemima u ponašanju

Volontiranje, podrška, savjetovanjeU okviru „Brzog starta!“ 3. lipnja 2015. godine počinjemo s aktivnostima Inkluzivnog kutka.

Projekt je pokrenut u sklopu operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007. – 2013. za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda, ugovarajuće tijelo Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Planirano trajanje projekta je 12 mjeseci, od 29. prosinca 2014. do 28. prosinca 2015. godine. Ukupna vrijednost projekta je 199.884,00 kuna.

Aktivnosti Inkluzivnog kutka namijenjene su krajnjim korisnicima projekta, mladima s invaliditetom i mladima s problemima u ponašanju u dobi od 15. do 21. godine života. Cilj aktivnosti planiranih u sklopu ovog elementa je motivirati mlade i pomoći im da se aktivno uključe u život lokalne zajednice. Stoga u suradnji s Volonterskim uredom Međimurja 3. lipnja 2015. godine započinjemo s ciklusom od 3 volonterske radionice koje će se održavati na adresi Dr. Ivana Novaka 38.

Osim volonterskih radionica i volonterskih akcija koje će se organizirati u okviru Inkluzivnog kutka, Udruga tjelesnih invalida Međimurja će u suradnji s partnerskom organizacijom Udrugom za pomoć djeci i mladeži „Osmijeh“ voditi grupne podrške i individualna savjetovanja za mlade s invaliditetom i mlade s problemima u ponašanju s ciljem njihovog uključivanja na tržište rada.