«

»

ruj. 29

Završio edukacijski ciklus od 11 radionica na temu „Jačanje kapaciteta članova i/ili zaposlenika organizacija civilnog društva za pripremu projektnih prijedloga u okviru Europskog socijalnog fonda“

Udruga tjelesnih invalida Međimurja provodi projekt „Brzi start!“ u okviru kojeg je održan edukacijski ciklus od 11 radionica za članove i zaposlenike organizacija civilnog društva s ciljem jačanja njihovih kapaciteta kroz stjecanje znanja i vještina za pripremu i pisanje projektnih prijedloga.

Projekt je pokrenut u sklopu operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007. – 2013. za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda, ugovarajuće tijelo Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Planirano trajanje projekta je 12 mjeseci, od 29. prosinca 2014. do 28. prosinca 2015. godine. Ukupna vrijednost projekta je 199.884,00 kuna.

Edukacija je započela 15. svibnja 2015. i završila 25. rujna 2015. godine. Edukacijski ciklus održan je u sljedeća četiri modula Priprema projektnih prijedloga, Financijski menadžment projekta i organizacije, Upravljanje organizacijom i projektom i Mogućnost djelovanja kroz razvoj različitih društveno-poduzetničkih djelatnosti, a izvoditelj edukacije bio je Autonomni centar - ACT iz Čakovca.

Na radionicama su sudjelovale članice i zaposlenice Udruge tjelesnih invalida Međimurja, Udruge za pomoć djeci i mladeži „Osmijeh“, Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec, Društva multiple skleroze Međimurske županije, OMEP-a, kao i stručnjakinje iz centara za socijalnu skrb iz Čakovca i Varaždina te odgojnog doma koje rade s mladima s invaliditetom i mladima s problemima u ponašanju.

DSC_0219 DSC_0282 DSC_0230 DSC_0236