«

»

lip. 08

Prikaz aktivnosti na projektu ”Učim, učiš”

Udruga tjelesnih invalida Međimurja započela je 28. prosinca 2016. godine provedbu projekta „Učim, učiš“ čiji je donator Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Partneri u projektu su Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, Gospodarska škola Čakovec i Međimurska županija. Korisnici projekta su učenici šestih, sedmih i osmih razreda Centra te učenici drugih razreda Gospodarske škole (smjer frizer, krojač, kozmetičar, cvjećar/vrtlar).
Projekt je usmjeren na promicanje i povećanje socijalne uključenosti osoba s invaliditetom i teškoćama u razvoju, unapređenje životnih vještina, poticanje osobnog razvoja, stjecanje vještina za srednjoškolsko obrazovanje, razvoj samopouzdanja i sigurnosti u odlučivanju zanimanja, priprema za samostalan rad, povećana razina informiranosti i osviještenosti o važnosti socijalnog uključivanja, te uspostavljanje suradnje s potencijalnim poslodavcima na području Međimurske županije s ciljem lakšeg zapošljavanja i socijalnog uključivanja ranjivih skupina.
Tijekom provedbe projekta održani su sastanci s partnerima, edukativne radionice za učenike Gospodarske škole (3), terenski posjeti učenika Centra za odgoj i obrazovanje učenicima Gospodarske škole (17), terenski posjeti učenika Gospodarske škole učenicima Centra za odgoj i obrazovanje (7), te terenski posjeti poslodavcima (11). Također, održana je početna konferencija projekta i okrugli stol tematike „Mogućnosti i perspektive zapošljavanja ranjivijih skupina“. Projekt „Učim, učiš“ će završiti 28. lipnja 2017. godine.