«

»

lip. 19

Završna konferencija projekta ”Učim, učiš”

U petak 9. lipnja 2017. godine održana je završna konferencija projekta "Učim, učiš" u Gospodarskoj školi u Čakovcu. Tom prigodom su predstavljeni rezultati projekta.
Aktivnosti projekta bile su edukativne radionice stručnih suradnica Centra učenicima Gospodarske škole, terenski posjeti učenika Centra učenicima Gospodarske škole, terenski posjeti učenika Gospodarske škole učenicima Centra, terenski posjeti poslodavcima, održavanje okruglog stola, zajedničko druženje učenika koji su sudjelovali na projektu, te održavanje sastanaka s partnerima na projektu, kao i održavanje početne i završne konferencije. U aktivnosti projekta bilo je uključeno 55 učenika, od toga 28 učenika iz Centra za odgoj i obrazovanje, te 27 učenika iz Gospodarske škole. Održane su 3 edukativne radionice, 24 terenskih posjeta učenika i 11 terenskih posjeta poslodavcima.
U posjete poslodavcima učenici Centra išli su kako bi stekli uvid u određeno zanimanje u realitetu. Poslodavci koji su nam omogućili uvid u to su Beauty centar Relax, Calzedonia d.o.o., Frizerski salon “Cut”, Frizerski salon “Mix”, Gradsko komunalno poduzeće “ČAKOM”, Socijalna zadruga “Humana nova”, Studio za nokte “Fundesign” i vrtni centar “Iva”. Također je održan okrugli stol teme „Mogućnosti i perspektive zapošljavanja ranjivih skupina“. Cilj okruglog stola bio je povezivanje odgojno-obrazovnog, javnog i poslovnog sektora radi razmjene iskustava i ostvarivanja potencijalne suradnje.
Za sam kraj konferencije, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Međimurja Branko Baksa uručio je šivaću mašinu „Singer“ Centru za odgoj i obrazovanje.
Zahvaljujemo partnerima projekta, svim učenicima i poslodavcima, te svima ostalima koji su aktivno sudjelovali u provedbi projekta! Nadamo se i vjerujemo kako će ovaj projekt i nakon svog završetka pružiti mnogo dobrobiti učenicima.
Donator projekta "Učim, učiš" koji će završiti 28. lipnja 2017. godine je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.