«

»

velj. 22

Provedena akcija “Ne budite označeni”

Policijska uprava međimurska i Udruga tjelesnih invalida Međimurja su 21.2.2018. provodile akciju "Ne budite označeni".
Policijski službenici i djelatnici Udruge tjelesnih invalida Međimurja su zajedno s volonterima obilazili parkirališta koja imaju označena parkirna mjesta za osobe s invaliditetom. Provjeravali su imaju li vozila parkirana na navedenim mjestima istaknut znak pristupačnosti te su dijelili promotivne letke PU međimurske „Jeste li i Vi invalid???“.
Kako se radilo o preventivnoj akciji, vozače su upozorili da su zauzeli mjesto predviđeno za osobu s posebnim potrebama odnosno preventivno su upućivali vozače da dosljedno poštuju znak pristupačnosti.
U zoni parkiranja pod naplatom na mjestima označenima za osobe s invaliditetom samo je jedno vozilo bilo nepropisno parkirano (bez istaknutog znaka pristupačnosti). Na parkiralištima trgovačkih centara samo je dvoje vozila parkirano na mjestima za osobe s invaliditetom imalo istaknuto znak pristupačnosti, dok je ostalih nekoliko vozila bilo nepropisno parkirano, što dovoljno govori o (ne)osviještenosti građana o potrebi poštivanja propisanih pravila parkiranja.