«

»

lis. 26

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva obilježila 15 godina djelovanja

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva proslavila je 15 godina djelovanja te je povodom toga 22. i 23. listopada 2018. godine održano Regionalno obilježavanja u Varaždinu u Koncertnoj dvorani HNK, Ul. Augusta Cesarca 1, kojem je prisustvovala Udruga tjelesnih invalida Međimurja.
Prvi dan regionalnog događanja započeo je prijavom sudionika, dodjeljivanjem konferencijskog uređaja i promotivnih poklona, nakon čega je slijedilo svečano otvaranje Regionalnog obilježavanja 15. godišnjice djelovanja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, u kojem su se sudionicima obratile Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade, Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina i Zrinka Malešević Sučić, načelnica Sektora za upravljanje horizontalnim procesima u ministarstvu rada i mirovinskog sustava. U uvodnom panel razgovoru o važnosti podrške razvoju civilnog društva kroz nacionalne financiranje i ESF: mogućnosti i izazovi svoje mišljenje su dali Zrinka Malešević Sučić, načelnica Sektora za upravljanje horizontalnim procesima u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, Helena Beus, ravnateljica Vladinog ureda za udruge i Drago Vručinić, upravitelj Zaklade Zamah, a sudionici regionalnog događanja postavljali su im pitanja. Sudionici su također imali priliku raditi u skupinama kroz strukturirane razgovore za radnim stolovima po temama, a na kraju su koordinatori iznijeli zaključke s radnih stolova.
Drugi dan regionalnog događanja započeo je informacijama o mogućnostima financiranja organizacija civilnog društva iz nacionalnih izvora, EU fondova i kroz prekogranično doniranje, koje su predstavili Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade, Marija Boltek, zamjenica upraviteljice za razvojne programe Nacionalne zaklade i Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice za EU programe Nacionalne zaklade. Nakon pitanja sudionika regionalnog događanja, slijedila su tri predavanja: Krešimira Rendulić iz Prorsus komunikacije održala je predavanje na temu „Komunikacija i odnosi s javnošću u digitalnom dobu“, o „Kvalitetnom upravljanju u organizacijama civilnog društva u kontekstu korištenja EU fondova“ izlagala je Danijela Stepić iz Ministarstva financija, a o „Zaštiti osobnih podataka (GDPR) u organizacijama civilnog društva“ govorio je Igor Vulje, načelnik Službe za nadzor i Središnji registar u Agenciji za zaštitu osobnih podataka.