O nama

Udruga tjelesnih invalida Međimurja je osnovana 1998. sa svrhom svekolike pomoći u ostvarivanju prava osoba s invaliditetom (zakoni, propisi,pomoć i njega, ortopedska i druga pomagala, integracija, zdravstvo, zapošljavanje i samozapošljavanje...)
Udruga tjelesnih invalida Međimurja djeluje na području Međimurske županije i okuplja osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju. Problemi s kojima se susreću nastaju kao posljedica tjelesnog oštećenja, ali istodobno ih opterećuju i brojni socijalni problemi.  Zato smo se u svojem radu usmjerili na osnaživanje osoba s invaliditetom, pomoć kod tumačenja i ostvarivanja prava osoba s invaliditetom te drugih vrsta pomoći. Posebna nam je misija izjednačavanje mogućnosti i unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom te njihovo ravnopravno i aktivno sudjelovanje u zajednici. Stoga i provodimo različite aktivnosti s ciljem senzibiliziranja javnosti za potrebe osoba s invaliditetom.
Udruga redovito izdaje časopis „Listek“ u kojem na jednostavan i zanimljiv način progovaramo o invaliditetu i drugim zanimljivim temama.
Žiroračun udruge:  HR8523400091116011538  Privredna banka Zagreb
Zahvaljujemo na donaciji!
Kontakt: mail: utimck@yahoo.com telefon: 040/391-070
Uredovno vrijeme: četvrtkom od 10 do 14 sati

Lokacija: Perivoj Zrinskih 1, 40000 Čakovec, Croatia

View Udruga tjelesnih invalida međimurja in a larger map